هند، پنج کشور آسیای مرکزی برای کمک از افغانستان می جنگند
در بیانیه مشترکی که پس از گفتگو منتشر شد، هند و 5 کشور تصمیم گرفتند به کمک های بشردوستانه به افغان ها ادامه دهند.
دهلی نو: وزرای امور خارجه هند و پنج کشور آسیای میانه - تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و با محکوم کردن تروریسم، از جمله ترور فرامرزی و حامیان آن، همراه با رادیکالیسم سومین گفتگوی هند و آسیای مرکزی در دهلی نو در روز یکشنبه ترکمنستان - ضمن اصرار بر ایجاد "دولتی واقعاً نماینده و فراگیر در آنجا" خواستار استفاده برای اقدامات تروریستی شد.
راشد مرداف، وزیر امور خارجه ترکمنستان، گفت که این گفتگو همچنین در حال آماده سازی برای نشست آسیای مرکزی و هند در ژانویه است، که نشانه قوی این است که پنج رئیس دولت/دولت آسیای مرکزی می توانند مهمانان اصلی باشند. رژه روزانه جمهوری هند در 26 ژانویه .
در بیانیه مشترکی که پس از گفتگو منتشر شد، هند و پنج کشور تصمیم گرفتند به ارائه کمک های بشردوستانه فوری به مردم افغانستان ادامه دهند و خواهان حفظ حقوق زنان، کودکان و سایر گروه های قومی در این کشور جنگ زده شدند. ذکر قوی از تروریسم فرامرزی و رادیکالیسم به عنوان نشانه پنهان پاکستان در نظر گرفته می شود.
در حالی که جایشانکار وزیر امور خارجه به پنج همتای خود در مورد "آمادگی" برای ارتقای روابط هند و آسیای مرکزی به سطح بعدی گفت که "باید بر 4 C تمرکز داشته باشد: تجارت، ظرفیت سازی، اتصال و تماس ها"، هر شش وزیر خارجه نیز توافق کردند که ابتکارات اتصال باید بر اساس اصول شفافیت، مشارکت گسترده، اولویت های محلی، پایداری مالی و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باشد. این نیز به عنوان کشتی محجبه دیگری در ابتکار یک کمربند یک جاده (BRI) به رهبری چین دیده می شود، بدون اینکه نامی از آن برده شود. ممکن است یادآوری شود که هند به دلیل پروژه شاخص کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) که از کشمیر تحت اشغال پاکستان می گذرد، از پیوستن به BRI خودداری کرد.
با تاکید بر اهمیت پروژه های ارتباطی هند و آسیای مرکزی مانند کریدور حمل و نقل بین المللی شمال به جنوب (INSTC) و توافقنامه عشق آباد در مورد کریدور حمل و نقل و ترانزیتی بین المللی، هر شش وزیر همچنین بر اهمیت بندر چابهار ایران برای هند توافق کردند. ارتباط با آسیای میانه (از طریق مسیر دریایی - زمینی از طریق ایران). در این گفت وگو عبدالعزیز کاملوف وزیر امور خارجه ازبکستان، رشید مرداف وزیر امور خارجه ترکمنستان، مختار تیلوبردی وزیر امور خارجه قزاقستان، سیروج الدین محریدین وزیر امور خارجه تاجیکستان و وزیر امور خارجه روسیه قرقیزستان حضور داشتند.
آقای جایشانکار در سخنرانی مقدماتی خود گفت: «ما از وضعیت روابط دوجانبه خود بسیار خرسندیم. اما می دانیم که پتانسیل آن بسیار بیشتر است. هر یک از ما امروز با چالش بازسازی اقتصاد خود روبرو هستیم... اما با هم می توانیم بهتر عمل کنیم و به شما اطمینان می دهم که هند شریک دائمی شما خواهد بود. ما در حال حاضر سابقه همکاری خوبی داریم. اما پیام امروز من برای شما آماده است تا آن را به سطح بعدی ببرید. ارتباطات ما اکنون باید بر روی 4 C متمرکز شود: بازاریابی، ظرفیت سازی، اتصال و مخاطبین.
وی در مورد افغانستان افزود: همه ما با افغانستان پیوندهای عمیق تاریخی و تمدنی داریم. نگرانی ها و اهداف ما در این کشور مشابه است: یک دولت واقعاً فراگیر و نماینده، مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر، ارائه کمک های بشردوستانه بدون مانع و حمایت از حقوق زنان، کودکان و اقلیت ها. ما باید راه هایی برای کمک به مردم افغانستان پیدا کنیم.
هند و پنج کشور آسیای مرکزی در بیانیه مشترکی اعلام کردند: وزیران تروریسم را در همه اشکال و مظاهر آن محکوم کردند و تاکید کردند که ایجاد پناهگاه امن، استفاده از نیروهای نیابتی تروریست ها برای تروریسم فرامرزی، تامین مالی تروریسم، تسلیحات و مواد مخدر. قاچاق، اشاعه ایدئولوژی رادیکال و سوء استفاده از فضای مجازی برای انتشار اطلاعات نادرست و تحریک خشونت، مغایر با اصول اولیه انسانیت و روابط بین الملل است. آنها تاکید کردند که عاملان، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان اقدامات تروریستی باید بر اساس اصل "استرداد یا پیگرد قانونی" پاسخگو و محاکمه شوند. ... آنها از جامعه بین المللی خواستند تا همکاری جهانی ضد تروریسم به رهبری سازمان ملل را تقویت کند و قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل، استراتژی جهانی مبارزه با تروریسم و استانداردهای FATF را به طور کامل اجرا کند.
در مورد افغانستان، این بیانیه می افزاید: «طرفین در مورد وضعیت کنونی افغانستان و تأثیر آن بر منطقه گفتگو کردند. وزیران بر حمایت قاطع خود از افغانستان صلح آمیز، امن و باثبات تاکید کردند و در عین حال بر احترام به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی آن تاکید کردند. آنها همچنین در مورد وضعیت بشردوستانه کنونی گفتگو کردند و تصمیم گرفتند که به کمک های بشردوستانه فوری به مردم افغانستان ادامه دهند. وزیران بار دیگر بر اهمیت قطعنامه 2593 (2021) شورای امنیت سازمان ملل تاکید کردند که به صراحت از خاک افغانستان برای پناه دادن، آموزش، برنامه ریزی یا تامین مالی اقدامات تروریستی استفاده نشود، و خواستار اقدام هماهنگ علیه همه گروه های تروریستی شدند. وزیران همچنین توافق کردند که به رایزنی های نزدیک در مورد وضعیت افغانستان ادامه دهند.
آخر
[ad_2]