4 راه برای بهبود استخاره گنج یابی
4 راه برای بهبود استخاره گنج یابی
بلندای این کهن درخت به 17 متر و پهنایش به 14 متر میرسد. تنهی اُرس شهرستانک ستبر است و از این نگاه نیز در میان همهی اُرسهای کشور بیمانند دانسته شده است. 2800 سال است که اُرس شهرستانک پایدار مانده است و همهی روزگار و تاریخ ما را، از کهن زمانهای باستانی تا به امروز، نگریسته و دَمی رهایمان نکرده است. این آبانبار هنگام پیگردی جهت روشن کردن وضعیت پی و مصالح به کار رفته درساختار دیوار شارستان شهر بلقیس برای مرمت اضطرای در سال ۱۳۹۰ در ضلع جنوبی شارستان شهر بخش کوچکی از یک سازه آجری شامل سردر ورودی و تعدادی پله کشف گردید که احتمال میرفت این سازه بقایای یک آبانبار است طی کاوش فصل پنجم شهر تاریخی بلقیس جهت روشن شدن وضعیت این ساختار یک ترانشه در ادامه سازههای قبل ایجاد گردید که مدتی پس از کاوش منجر به نمایان شدن بخش عظیمی از مخزن گردید، این قسمت از بنا به شکل یک دایره به قطر ۲۵/۴ و عمق ۵ متر در دل زمین با شفته آهک و آجر ایجاد گردیدهاست و قسمت داخلی آن بدون اندود بوده و تنها درنزدیک کف سازه حدود ۱ متر دارای یک اندود نازک آهک است. این اُرس کهنسال با دیرینگیای 2800 ساله را باید در روستای شهرستانک دید، شگفت است و خیالانگیز هنگامی که به عمر دراز این درخت مینگریم.
داستانی که اهالی روستا از این کتیبه بازگفت میکنند این است که این سنگ از صخرهای بر فراز کاخ ناصری جدا شده و به اینجا آمده و از آنجا که این سنگ هنگام فرو افتادن و غلتیدن به کاخ ناصری آسیبی نرساند شاه قاجار دستور داد که شرح این رخداد را بر روی همان سنگ بنویسند! مجموعه بیرونی این عمارت در واقع حیاطی به شکل مستطیل که در چهار تراز طراحی شده، ورودی شاهی در تراز اول میباشد و ساختمان دیوانخانه در تراز چهارم و در دو طبقه احداث شده که داخل آن به وسیله کاغذ دیواریهای الوان و گچ بریهایی در سقف تزئین شدهاست. ناصرالدینشاه از راه کالسکه رو شاهی به گردنهی آهار میآمد و از آنجا به شهرستانک سرازیر میشد! بهراستی که زیباتر از اُرس شهرستانک در کمتر جایی میتوان دید. جایی که بیشتر از هر سرزمین دیگری در وطن قربانی توسعه شده و طبیعتش آسیب دیدهاست. اسدالله علم در تیر ماه ۱۳۳۱ سرپرست املاک و مستغلات پهلوی شد و به فرمان شاه، زمینهای سلطنتی گرگان را میان کشاورزان تقسیم کرد، در آینده شاه همواره از آن به عنوان پیشاهنگ اصلاحات ارضی یاد کرد.
در این گویش حتی گاهی یک واژه جانشین یک جمله کوتاه میگردد برای مثل واژه (مَچیم.mačim) معنی جمله (من چه میدانم) را میرساند. رشتهکوههای البرز همچون سدی بلند مازندران را به دو قسمت جلگهای و کوهستانی تقسیم کرده است و به همین دلیل این استان از قسمت داخلی ایران جدا شده است. امیر علم خان خزیمه پسر «اسماعیل عرب خزیمه» بود که خود و پدرش از امرا و سرکردگان معتبر نادرشاه بوده، لویی بازَن پزشک مخصوص نادرشاه و عادل شاه، و نیز سلطان محمدخان درانی متخلص به خالص مؤلف تاریخ سلطانی امیر علم را امیرخان نام میبرند. نوشتار پیش رو، در ستایش این بانوی تهرانی است که سلاطین زیادی در زیر چتر گسترده سایههایش ظهر تابستان را به سرآوردهاند؛ سلاطینی که شاید در رأس همهٔ آنها ناصرالدین شاه قاجار، سلطان صاحبقران جای گرفته باشد … ق در زمان پادشاهی شاه تهماسب اول جغتای بهادر ازبک با سه هزار سوار به تاخت خراسان و ازجمله اسفراین آمده بود، درهمین زمان زین الدین سلطان شاملو حاکم اسفراین این خبر را شنید، محمود بیک را با جمعی از ملازمان به جنگ با آنها ارسال نمود. در مواری که دم مار دقیقا از سر پایین تر است و سمت چپ و کنار سنگ را نشان می دهد که جهت بررسی شما همان سمت نوک دم مار است .به دلیل زهراگین بودن مار ، درون دالان کف تونل خاک سفیدی قرار دارد که با گام گذاشتن روی آن قسمت و به دلیل سبکی خاک به هوا پراکنده می شود .
این دژ برج دیدبانی بوده است و دیرینگی تاریخی دارد. با توجه به اینکه در دوران تاریخی بیشتر قبرستانها در دامنه کوهها ایجاد میشده و با وجود سفالهای شبیه این دوره، در این محوطه، میتوان گفت که تپه شنستون مربوط به چادرنشینان دوران تاریخی است. طبیعت آن رویایی است و ریشههایش سیراب از تاریخی کهن. شراب خوردن با دل پاک بهتر از خوردن نان حرام است. اشاره به بهدست آوردن دل خردمندان و سایرین با خوشرویی و مهربانی. بهویژه شیب ملایم زمینی که درخت روی آن سربرآورده و رشد کرده است و پهنهی سبزینهی پیرامونش، تماشاگهی دلانگیز از این درخت ساخته است؛ تا بدان اندازه که چشم از دیدن و دل از ماندن، سیر نمیشود. روی این کتیبه نوشتهای وجود دارد که خوانا نیست. سبک بنا و مصالح به کار رفته و سفالهای پراکنده اطراف بنا شباهت زیادی به آثار دوره ایلخانی و تیموری دارد. اکنون این شهرستان دارای محدودهای از شرق شهر تازه تأسیس شیرود و تا پارک ملی خشکهداران در شرق نشتارود در مرز شهرستان تازه تأسیس عباسآباد امتداد دارد. منطقه رویان کهن از بخشهای غربی طبرستان بوده است که شامل شهرستانهای نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت (کلار)، عباسآباد (لنگا)، تنکابن و رامسر (سختسر) میشده است و گاهی مرز غربی آن تا رودسر (هوسم) ادامه مییافت مردم رویان کهن به زبان طبری و گویش طبری رویانی که زبان اسپهبدان طبرستان نیز بود سخن میگفتند.
این لینک
منبع
سایت
سایت منبع
لینک منبع
این سایت
اینجا
این سایت
این لینک
منبع